Wrap kacsahussal

Wrap kacsahússal és karamellizált zöldségekkel recept

 

Királygát Furmint 2015 – Tokajicum

Mi ehhez a borhoz ajánljuk ezt az ételt.
A borról bővebben itt olvashatsz »

 

Wrap kacsahússal és karamellizált zöldséggel recept

Wrappet készíteni otthon nagyon izgalmas. Igaz nem készül el olyan gyorsan, mint egy gyorsétteremben, de ha van belevaló, akár maradék husink otthon, akkor pikk-pakk elkészíthető.

Mivel igazából a hús sütése tart legtovábbb, kezdjük ezzel. Mi most kacsahúst választottunk. Pecsenyekacsát vettünk, mert árban nagyon kedvező, és ha betartjátok ezt a sütési módszert, akkor ízben is fenomenális lesz, arról nem beszélve, hogy több ember is jóllakik belőle. A kacsa szárnyait vágjuk le, mert a hosszú sütés miatt, az nagyon kiszáradna, így pedig hasznosabban fel tudjuk használni, ha mondjuk levesben tesszük. ezután mellcsontnál vágjuk ketté a kacsát, alaposan sózzuk be, aki szereti távol-keleti fűszereket is tehet rá, terítsük ki bőrével felfelé egy sütőedénybe, és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A zsírja kisül, a hús omlós lesz, a bőre viszont extra ropogós.

Jöhetnek a karamellizált zöldségek, melyek esetünkben kápia paprika és lilahagyma lesz. A paprikával kezdjük, mert annak több idő kell. Vágjuk csíkokra és olívaolajon erős lángol kezdjük el pirítani. Mikor úgy érezzük félig kész szórjuk meg őrölt római köménnyel. A római kömény önmagában nem annyira finom, de ha alaposan megpirítjuk megváltozik az íze, édessé válik. ekkor jöhet hozzá a vastagabb csíkokra vágott lilahagyma, só, bors és két evőkanál cukor (jó, ha barna). Addig karamellizáljuk, míg a cukor teljesen elolvad, a zöldségek pedig szép pirultak és fényesek lesznek. Hogy az ízek egyensúlya megmaradjon, csurgassunk rá egy kis citromlevet, vagy pár csepp gyümölcsecetet.

Ha ez kész, összedobjuk az öntetet, aminek az alapja kb. fele majonézből, fele tejföl vagy joghurtból fog állni. Ezt ízesítjük fokhagymával, sóval borssal, citromlével, esetleg egy kis olívaolajjal dúsíthatunk.

Összeállítjuk a wrapet. A tortilla lapokat serpenyőben picit pirítsük meg, töltsük meg a zöldségekkel, husival, öntettel, és tekerjük be.

Nézd meg a videót is:

Hozzávalók a wraphez:

1 egész pecsenyekacsa

2 db kápia paprika

2 db közepes lilahagyma

őrölt római kömény, só, bors, citromlé

1 gerezd fokhagyma az öntethez

2 dl majonéz

1,5 dl tejföl vagy joghurt

só, bors, citromlé

kukoricás tortilla (készen kapható)

olívaolaj a zöldségek pirításához