Fehércsoki torta recept sütés nélküli

Fehércsoki sajttorta recept

Fehércsoki sajttorta recept – sütés nélkül

A fehércsoki sajttorta azért nagyszerű, mert sütés nélkül elkészíthető. Egyetlen rizikófaktora a tejszínhab, amit ha sikerül tökéletesen felverni, akkor igazából nem kell tovább izgulnunk, hogy elrontjuk.

Az alapja egy keksztorta, ami háztartási kekszből, mogyoróból vajból és tejből áll. Nincs is más dolgunk, mint ledaráni vagy összetörni a kekszet és a földimogyorót, összekeverni az olvasztott vajjal és annyi tejjel, hogy szépen megszívja magát. A masszát már önthetjük is a tortaformában.

Most következik a krém. Mivel egy sajttortáról van szó, természetesen mascarpone is kerül bele, amit tejszínnel és olvasztott fehércsokival keverünk össze. A fehércsokit is lassú tűzön vagy gőz fölött olvasszuk fel, keverjük össze a mascarponéval, majd óvatos mozdulatokkal a keményre vert tejszínhabbal.

Hogy picit segítsünk a tejszínhab felverése terén, itt van néhány tipp, hogy tuti sikerüljön. Először is legyen nagyon jól lehűtve a tejszín és legyen 30 %-os. A habverőt, robotgépet ne nyomjuk egészen a tál aljára, csak a tejszínbe. Ha szépen fodrozódik a hab, akkor legyünk résen, nehogy túlverjük és vaj legyen belőle.

Egy nagyon könnyű, tejszínes krémet fogunk kapni, amit már csak a kekszes alap tetejére kell öntenünk, és mehet a hűtőbe, ha sietünk, a mélyhűtőbe. Néhány óra állás után tálalható a tortánk.

Mi ezt a desszertet édes borok mellé készítettük. Ha szeretnétek megtudni, mi újság manapság édes bor ügyben, a Pécsi Borozó szakmai cikkét ajánljuk.

Hozzávalók a fehércsoki sajttortához:

25 dkg háztartási keksz

5 dkg földimogyoró

5 dkg vaj

tej, amennyit felvesz

50 dkg mascarpone

6 dl tejszín

25 dkg fehércsoki